AI-verktyg

Har du någonsin drömt om en assistent som alltid är tillgänglig för att avlasta dig eller bolla idéer? AI-verktyg som ChatGPT och Google Gemini kan hjälpa dig med innehållsskapande, idéutveckling och kundkommunikation. Men var försiktig med att dela känslig information – använd AI för allmänna uppgifter och konsultera en datasäkerhetsexpert vid behov.

Har du någon gång dagdrömt om att få ha en assistent eller en kollega som kan avlasta, bidra eller som kan vara tillgänglig för att bolla tankar och idéer 27/7?

Har du inte testat Chat GPT, Google Gemini eller andra AI verktyg så har du missat något! De kan användas för att:

  • skapa innehåll
  • brainstorma idéer
  • analysera data

… eller till och med förbättra kundkommunikationen!

Men det är viktigt att tänka på vilken information du delar med AI-verktyg och hur du använder resultaten. När du matar in data i AI-verktyg bör du vara försiktig med att dela känslig information, såsom företagshemligheter, kunddata eller annan konfidentiell information. AI-modeller som ChatGPT sparar inte specifika konversationer, men input kan ändå användas för att träna och förbättra modellen. Det innebär att ju mer specifik och känslig information du delar, desto större är risken för oönskad exponering.

Mitt råd är därför att använd AI-verktyg för allmänna uppgifter som inte kräver konfidentiell information. När du behöver hantera känslig data, se till att använda säkrare och mer kontrollerade plattformar.

Om du är osäker, konsultera en expert på datasäkerhet för att utveckla riktlinjer för AI-användning i ditt företag – Jag känner ett par så hör av dig så kan jag connecta er!

Här kan du läsa mer om Google Gemini

Hej kompis!👋

Vad roligt att du hittat hit!

Jag heter Sabina Johansen och hjälper företagare och ledare att nå sina mål via LinkedIn. Här delar jag tips och verktyg för din utveckling.

Vill du lära dig att sälja utan att sälja? Connecta med mig på LinkedIn eller kika på mina kurser! 👇